ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголова СБУ Баканов працевлаштувався адвокатом на Полтавщині

Ольга Денисяка

|

Колишній голова Служби безпеки України Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката від Ради адвокатів Полтавської області. Про це з посиланням на керівника обласної Ради адвокатів Володимира Скукіса повідомляє видання Полтавщина.

Своє місце роботи Іван Баканов визначив самостійно на підставі договору оренди нерухомості на Полтавщині. Колишній керівник СБУ склав іспити, пройшов стажування та склав присягу адвоката.

27 червня 2023 року колишній керівник Служби безпеки України Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката (№ 4224) від Ради адвокатів Полтавської області.

Нагадаємо, Іван Баканов очолював Службу безпеки України з серпня 2019-го по липень 2022 року.

В липні 2022 року Верховна Рада після подання президента звільнила Івана Баканова з посади очільника СБУ. На засідання парламенту він не прийшов.

Ввечері 17 липня на сайті президента України опублікували укази, яким Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув очільника СБУ Івана Баканова.

Сам президент заявив, що значний масив злочинів проти основ національної безпеки держави та звʼязки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами росії, «викликають дуже серйозні запитання до очільників СБУ та Генпрокуратури». Також Зеленський анонсував «кадрову ревізію» в СБУ.

На місце Венедіктової поки призначили Олексія Симоненка, а замість Баканова – його заступника Василя Малюка. Детальніше про те, хто ці люди, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *