ОСТАННІ НОВИНИ

У перинатальному центрі у Львові зібрали 270 л грудного молока

Наталя Дуляба

|

Більше ніж за сім місяців існування банку грудного молока у Львівському обласному перинатальному центрі зібрали 270 л молока для новонароджених. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Банк грудного молока у цьому пологовому відкрили наприкінці 2022 року, аби забезпечити харчуванням малюків, особливо тих, які народилися передчасно. Саме грудне молоко є найкращою їжею для немовлят, адже збагачене необхідною кількістю важливих мікроелементів та зменшує ймовірність розвитку низки ускладнень.

Станом на липень, тобто більше ніж за сім місяців після відкриття, з банком співпрацюють 24 жінки-донорки. Дотепер тут вдалося зібрати 270 л грудного молока.

«Найбільшу кількість молока отримали немовлята, які перебували у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що на облаштування банку грудного молока та закупівлю необхідного обладнання у Львівському перинатальному центрі витратили 13 млн грн. До його створення долучились й поляки.

Це вже другий банк грудного молока у Львові, перший відкрили у серпні 2022 року в обласній клінічній лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *