ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили перший на Заході України банк грудного молока

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 5 серпня, у Львівській обласній клінічній лікарні відкрили банк грудного молока. Його облаштували коштом меценатів. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

Символічно банк грудного молока у Львові відкрили у Всесвітній тиждень грудного вигодовування, який триває з 1 по 7 серпня. Всі роботи у лікарні тривали кілька років. Ремонт і закупівля необхідного обладнання обійшлися орієнтовно у 15 млн грн. Примітно, що ці кошти надали меценати, в тому числі й з Латвії.

«Усі роботи тривали кілька років, а вже зараз змінилося все до невпізнання: сучасний ремонт, потужне обладнання, комфортні умови, нова вентиляційна система, відеонагляд, потужна система водоочистки. Одним словом, вдалося втілити в життя усе, про що мріяли і прагнули», – кажуть медики.

Потужності новоствореного банку грудного молока можуть забезпечити потреби всіх медзакладів Львова і області, які надають допомогу новонародженим, а в майбутньому – й усього Заходу Україні.

Зазначимо, що в Неонатальному центрі обласної лікарні щороку допомогу отримують 600 передчасно народжених малюків. Таких немовлят транспортують із пологових стаціонарів сучасним реанімобілем у супроводі фахової команди.

Однак не кожна мама може дати своїй дитині грудне молоко, а воно, за словами лікарів, відіграє важливу роль, особливо під час виходжування і лікування передчасно народжених. Саме у неонатальних відділеннях постає гостра потреба у банку грудного молока.

Нагадаємо, про необхідність створення банку грудного молока у Львові заговорили щонайменше у 2019 році. Для цього навіть створювали відповідну петицію, яка оперативно зібрала необхідну кількість голосів.

Згодом вирішили, що банк грудного молока відкриють саме на базі Львівської обласної лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОКЛ, ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *