ОСТАННІ НОВИНИ

У Лаврі поставили скриньку для збору на заставу для Паші Мерседеса

Анастасія Диняк

|

У храмі святого Агапіта Печерського Києво-Печерської лаври представники УПЦ МП поставили скриньку для пожертв, щоб зібрати на заставу для митрополита Павла (Петра Лебедя). Розмір застави становить понад 33 мільйони гривень. Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Церковники МП поставили у лаврі скриньку для збору на заставу митрополита Павла

Так, Ковальов опублікував фото з храму. На ньому скринька з підписом «На заставу за митрополита Павла».

«Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для ЗСУ, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента Кремля, так званого митрополита Павла», – написав речник Генштабу.

Як пише hromadske, речник УПЦ МП Климент підтвердив, що у храмі дійсно збирають кошти на заставу.

«Так, такий збір існує. Нам один електронний ресурс, через який ми збирали ці кошти, заблокував цей збір. Намагаємося збирати якимись іншими способами», – зазначив Климент.

Як відомо, 14 липня Солом’янський районний суд Києва змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня з можливістю внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Нагадаємо, митрополита Павла підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. 1 квітня Шевченківський суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт, згодом термін домашнього арешту продовжили до кінця серпня.

Згодом з’ясувалося, що за день до оголошення першої підозри митрополит дав відеоінтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави та назвав війну РФ проти України «громадянським конфліктом». За це йому оголосили нову підозру.

В Україні митрополит Павло отримав прізвисько Паша Мерседес за свою особливу любов до дорогих автомобілів. За часи намісництва Києво-Печерської Лаври він був неодноразово фігурантів скандалів, пов’язаних із корупцією та відмиванням грошей Московським патріархатом. Зокрема, в махінаціях із тендерами на будівництво храмів та розкраданні коштів з держбюджету, які виділяли на потреби Лаври.

22 січня 2014 року під час богослужіння митрополит Павло порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом та запевнив його у своїй підтримці. У 2018 році він заявив, що Крим ніколи не був українським.

У 2020 році московський митрополит говорив про необхідність єдності з Росією, а після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року не став засуджувати російську владу, сказавши, що українці «пожинають плоди».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *