ОСТАННІ НОВИНИ

У Золочеві знесли «вічний вогонь»

Наталя Дуляба

|

У Золочеві демонтували радянський меморіальний комплекс «Вічний вогонь». Про це Львівському порталу повідомили у Золочівській РДА.

У місті досі стояв меморіальний комплекс «Вічний вогонь», встановлений ще за радянських часів задля прославлення армії СРСР. Тепер цей пам’ятнику врешті демонтували, відповідне рішення ухвалила Золочівська міська рада.

«З початку 2023 року на Золочівщині вже демонтовано 26 пам’ятників радянщини. Зараз в громаді тривають підготовчі роботи для подальших демонтажів таких об’єктів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, загалом на Львівщині досі стояли дві сотні радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову запрацювала робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

Усі пам’ятники, монументи й інші скульптури планують демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, то в таких випадках проводять ексгумацію і перепоховання.

Активна декомунізація й «пам’ятникопад» на Львівщині з новою силою розпочався у середині лютого 2023 року. Дотепер на території області знесли вже близько 100 радянських пам’ятників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Золочівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *