ОСТАННІ НОВИНИ

Не думаю, що війна в Україні може тривати роками, – Байден

Наталя Дуляба

|

Президент США Джозеф Байден сподівається, що війна в Україні не на роки, адже ресурси Росії обмежені і її президент Владімір Путін зрозуміє, що це не в інтересах РФ. Про це Байден сказав на пресконференції у Гельсінкі, пише Європейська правда.

«Я не думаю, що війна (Росії з Україною, – ред.) може тривати роками, через дві причини. Номер один: я не думаю, що Росія може підтримувати війну вічно, перш за все з огляду на ресурси та потенціал. Номер два: я думаю, що складуться обставини, за яких врешті-решт президент Путін вирішить, що це не в інтересах Росії – економічно, політично та в інших – продовжувати цю війну», – зауважив американський президент.

Разом із тим Джо Байден зізнався, що не може передбачити, як закінчиться війна.

«Моя надія і мої сподівання: ви побачите, що Україна досягне суттєвого прогресу у наступі», – сказав він і додав, що з часом це створить можливість врегулювання війни через переговори.

Байден також заявив, що Путін уже програв війну: «Немає жодної можливості, щоб він виграв війну в Україні. Він уже програв її».

Зазначимо, що 12 липня, виступаючи на саміті НАТО у Литві, Джо Байден заявив, що Путін помилився, почавши вторгнення в Україну, і пообіцяв, що підтримка України не похитнеться.

Також президент США підтвердив, що розмірковує над рішенням надати Україні далекобійні ракети ATACMS. Дещо раніше він говорив, що це питання не зняте порядку денного, його все ще розглядають.

Як повідомляв Львівський портал, під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Вільнюсі 12 липня Джо Байден заявив, що з «нетерпінням» чекає вступу України до НАТО, але на шляху до цього їй треба ще виконати багато роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *