ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині незаконно вирубали дерев заповідного фонду майже на 1 млн грн

Ольга Денисяка

|

Двоє мешканців Львівщини незаконно вирубали дерев на території природного заповідника на майже 1 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, один із підозрюваних без спеціального дозволу здійснив незаконну порубку дерев у лісовому господарстві однієї із філій ДП «Ліси України», територія якого відноситься до природно-заповідного фонду України.

«Зрубану деревину чоловік розпилював та перевозив до власного домогосподарства, де була облаштована підпільна пилорама. Внаслідок незаконної рубки дерев у вищевказаному природному заповіднику Львівщини державі було завдано понад 900 тис грн збитків», – йдеться в повідомленні.

За аналогічною схемою інший фігурант здійснив незаконну порубку дерев у лісовому масиві на території лісництва однієї із філій ДП «Ліси України».

В подальшому, частину деревини він розпилив та перевіз до орендованої будівлі, а іншу залишив на місці незаконної рубки, для подальшого привласнення. Такими діями державі завдано 80 тис. грн збитків.

Двом місцевим мешканцям повідомили про підозру за фактами незаконної порубки лісу (ч. 1, 4 ст. 246 КК України). Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Правоохоронці виявили та вилучили у фігурантів незаконно добуту деревину, лісопродукцію, бензопили та сокири.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *