ОСТАННІ НОВИНИ

В забудовника забрали майже 4 га землі біля Львова

Наталя Дуляба

|

У компанії, яка збиралась будувати житло біля Львова, через суд забрали орендовані майже 4 га землі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори не уточняють, де саме мали зводити житлові будинки. Відомо, що йдеться про земельну ділянку біля Львова площею майже 3,7 га, її вартість становить більше 140 млн грн.

Сільська рада, яка є власником цієї землі, виставила на аукціон право її оренди. Переможцем стало приватне підприємство, воно збиралося збудувати тут багатоквартирні житлові будинки.

Сільрада уклала з фірмою договір оренди, згодом було здійснено державну реєстрацію іншого речового права – оренди цієї землі. Втім правоохоронці встановили, що сам аукціон провели з порушенням законодавства.

«Аукціон із продажу права оренди земельної ділянки проведено з порушенням – без технічної документації з нормативної грошової оцінки зазначеної земельної ділянки. Відтак реєстрація права оренди на земельну ділянку товариством здійснена з недотриманням вимог чинного законодавства», – йдеться у повідомленні.

Суд задоволив апеляційну скаргу прокурорів і визнав договір оренди землі недійсним. Також скасовано державну реєстрацію прав на ділянку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *