ОСТАННІ НОВИНИ

Виробник Bayraktar почав будувати завод в Україні

Анастасія Диняк

|

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що турецька компанія Baykar Makina почала будувати в Україні завод для виробництва ударних безпілотників Bayraktar. Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та стратегічної безпеки.

«Завод почав будуватися реально, а не тільки у меморандумі. Це саме той великий завод Bayraktar, про який ще кілька років тому домовлялися, потім були зупинки, скандали. Сьогодні цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків», – зазначив Камишін.

Нагадаємо, компанія Baykar зареєструвалася в Україні та  придбала земельну ділянку для будівництва заводу в серпні 2022 року.

Раніше генеральний директор підприємства Халук Байрактар заявляв, що для початку будівництва необхідні гарантії безпеки від України, аби люди, які працюватимуть на заводі, не стали мішенями.

Згодом стало відомо, що за отримання дозволу на приєднання майбутнього підприємства до електричної мережі від турецької компанії вимагали 10 мільйонів доларів.

Нагадаємо також, Україна і Туреччина 7 липня підписали Меморандум, який сприятиме зміцненню партнерства між Україною й Туреччиною, розвитку технологій і галузей промисловості, що мають важливе стратегічне значення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *