ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі окупанти мінують критичну інфраструктуру

Наталя Дуляба

|

В окупованій частині Запорізької області рашисти, крім ЗАЕС, почали мінувати об’єкти критичної інфраструктури. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Так, у самому Мелітополі окупанти замінували електромережі, а в Мелітопольському районі – водогін, який живить питною водою все місто.

У технічних приміщеннях та в машинних залах Запорізької АЕС росіяни встановили мінно-вибухові загородження.

«Ворог ставить під загрозу мешканців окупованих територій і шантажуватиме ядерною безпекою весь цивілізований світ, доки ЗСУ не звільнять і Енергодар, і весь окупований південь», – сказав Іван Федоров.

Водночас він наголосив: попри прогнози американського Інституту вивчення війни про відступ військ РФ із Запорізької області ще зарано. Навпаки рашисти протягом останнього місяця стягують додаткову силу й техніку на Запорізький напрямок. У Мелітополі рашисти розселяються по будинках та церквах.

«Окупанти традиційно ховаються за спинами цивільного населення – зайняли приміщення церкви в густонаселеному районі, де поруч розташовані медзаклад, дитячий садочок і притулок для неповнолітніх», – додав міський голова.

Нагадаємо, напередодні українська розвідка повідомляла, що окупанти продовжують мінувати ЗАЕС. У технічних приміщеннях та у машинних залах вони встановили мінно-вибухові загородження.

Трохи раніше очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Україна здійснює «певні публічні і непублічні дії» щодо Запорізької АЕС. І завдяки цьому, за його словами, ризики підриву станції поступово зменшуються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *