ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія кличе на концерт, присвячений пам’яті Мирослава Скорика

Олена Карп'юк

|

Цьогоріч видатному українському композитору Мирославу Скорику виповнилось би 85 років. І цієї нагоди у Львівській філармонії 13 липня відбудеться благодійний концерт, присвячений пам’яті легендарного музиканта. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Скорик – не найвідоміший у світі наш сучасник-композитор, чия творчість охоплює як оригінальні симфонічні та оперні полотна, так і екстравагантні мініатюри камерної музики. Він є автором новітнього духовного гімну України –«Мелодії», а також шедевральних «Гуцульського триптиха», «Карпатського концерту» та концертів для сольних інструментів з оркестром.

13 липня, у день уродин Скорика, о 12:00 відбудеться покладання квітів до його могили на Личаківському кладовищі. На пам’ять про маестро лунатимуть твори у виконанні відомої солістки Софії Соловій та Камерного хору «Глорія».

Ввечері о 19:00 цього ж дня у Концертному залі Людкевича відбудеться урочисте Закриття ювілейного, 120-го музичного сезону Філармонії. Воно матиме благодійну місію, адже всі виручені кошти з квитків установа спрямує на допомогу ЗСУ – на купівлю пікапа для Сьомого прикордонного Карпатського загону.

«Всі події цього сезону пройшли завдяки захисту Збройних Сил України. Тому запрошуємо долучитись до концерту вдячності нашим воїнам та придбати квиток на особливий концерт. Під керівництвом головного диригента оркестру Теодора Кухара, Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії виконає програму, присвячену 85-річчю від Дня народження Мирослава Скорика. З вітальним словом традиційно виступить директор філармонії Володимир Сивохіп», – запрошують у філармонії.

Квитки на концерт доступні за цим посиланням.

Нагадаємо, Мирослав Скорик помер 1 червня 2020 року. Йому виповнився 81 рік. Поховали легендарного музиканта на Личаківському кладовищі у Львові.

З 2020 року Львівська обласна філармонія названа на його честь.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *