ОСТАННІ НОВИНИ

Британська розвідка розповіла про непросте становище окупантів у Бахмуті

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка вважає, що становище російських військ в окупованому Бахмуті суттєво погіршилось. Вони потерпають від низького бойового духу й навряд чи мають резерви, аби утримувати місто. Про це йдеться в огляді, яке 8 липня опублікувало Міноборони Великобританії.

Так, після затишшя в червні Бахмут упродовж останніх семи днів «знову став місцем одних із найінтенсивніших боїв на фронті». Українські захисники впевнено просуваються як на північ, так і на південь від міста.

«Російські військові, найімовірніше, мають низький бойовий дух, потерпають від поєднання розрізнених підрозділів та обмеженої здатності знаходити та вражати українську артилерію», – припускає британська розвідка.

На думку розвідки, Кремль вважає «політично неприйнятною» здачу українським силам Бахмута – міста, що має символічне значення як один із небагатьох здобутків російських сил за останній рік війни.

«Однак дуже ймовірно, що в Росії є небагато додаткових резервів, які можна було б залучити для цього сектора», – вказано в огляді.

Нагадаємо, 7 липня у Міноборони заявили, що росіяни у самому Бахмуті вже фактично опинились у пастці, адже українські військові унеможливили їхній вихід із міста. На Бахмутському напрямку на південному флангу ЗСУ просунулись вперед більш ніж на 1 км по декількох ділянках.

Також кілька днів тому українські військові просунулись у районі Кліщіївки і тепер закріплюються на нових позиціях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *