ОСТАННІ НОВИНИ

За добу захисники просунулися на понад 1 км на Бахмутському напрямку  

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що Сили оборони України 6 липня просунулись на понад один кілометр на Бахмутському напрямку. Про це пише Українська правда.

«Сили оборони продовжують там (на Бахмутському напрямку – ред.) утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії, просуватись по північному та південному флангах. Зокрема, за останню добу там пройдено більше кілометра», – зазначив Череватий.

Він також додав, що противник 318 разів бив по українським військовим ствольною та реактивною артилерією, здійснив три авіанальоти. Загалом відбулось сім бойових зіткнень – знищений 61 окупант, 116 поранено, 5 взято в полон.

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський запевнив, що попри нешвидкий рух, ініціатива на фронті знаходиться в українських військових, які просуваються уперед.

Українські війська розпочали контрнаступ місяць тому, атакуючи на кількох напрямках із використанням західної техніки. Україні вдалося прорвати російську оборону в двох точках, звільнивши низку сіл. Але західні ЗМІ писали, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікувалося.

Останнім часом з’явилися ознаки прогресу: Сили оборони України просунулися вперед навколо Бахмута, а також створили невеликий плацдарм на східному березі Дніпра (навпроти Херсона), який утримує Росія.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що контрнаступ «іде за планом», а командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський – що Україна приберігає потенціал.

За словами українських командирів і чиновників, Сили оборони намагаються виснажити російські сили настільки, щоб створити прорив, яким зможуть скористатися головні сили контрнаступу. Україна досі не задіяла всі бригади, які вона зібрала для контрнаступу, а також зброю, надану західними союзниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *