ОСТАННІ НОВИНИ

У Бахмуті ворог фактично опинився у пастці, – Маляр

Наталя Дуляба

|

У самому Бахмуті окупанти фактично опинились у пастці, адже українські військові унеможливили їхній вихід із міста. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«На Бахмутському напрямку на південному флангу є просування по декількох ділянках – більше кілометра. На північному флангу бої без зміни положень. В самому Бахмуті ворог фактично у пастці. Наші війська максимально ускладнили пересування противника та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін», – написала вона.

Тим часом на Авдіївському, Мар’їнському, Куп’янському, Лиманському, Сватівському напрямках рашисти й надалі наступають. Намагаються прорвати оборону ЗСУ, але все безуспішно. Повсюду тривають гарячі бої без зміни положень.

На півдні України, за словами Ганни Маляр, Сили оборони продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Скрізь тривають гарячі бої. На досягнутих рубежах українські військові закріплюються, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

«Крім того, наші оборонці фактично перемелюють там зараз техніку та озброєння ворога, знищують склади зброї, вражають місця компактного знаходження російських військових, відчутно зменшуючи таким чином його наступальні та оборонні спроможності», – наголосила посадовиця.

Також Ганна Маляр додала, що через значні втрати у живій силі на півдні України деякі підрозділи окупантів відмовляються від участі у бойових діях. На цій частині фронту втрати окупантів (убитими) є у 5,3 раза більшими.

Додамо, що 7 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що близько 20 окупантів відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях у Запорізькій області.

Щодо Бахмута, то кілька днів тому українські військові просунулись у районі Кліщіївки і тепер закріплюються на нових позиціях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *