ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія надасть Україні ударні вертольоти

Анастасія Диняк

|

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що країна надасть Україні додаткові ударні вертольоти, великокаліберні боєприпаси, а також допоможе в підготовці пілотів винищувачів F-16. Про це пише Українська правда.

«Сьогодні я підтвердив пану президенту, що Чехія дарує Україні штурмові гелікоптери у найближчі місяці і ще 100 тисяч штук великокаліберних снарядів», – зазначив Фіала.

Він також додав, що Чехія допоможе з підготовкою фахівців для винищувачів F-16 та надасть Україні симулятор для тренувань.

«Повинен сказати, що викликає захоплення те, як мужньо Україна захищається від варварського нападу Росії, і я радий, що мужньому захисту, успішній обороні допомагають і наші поставки військової допомоги», – наголосив прем’єр.

За його словами, за час повномасштабного вторгнення, яке триває вже 500 днів, Чехія передала Україні майже 700 одиниць важкої техніки та понад чотири мільйони боєприпасів.

На озброєнні чеської армії є близько 40 вертольотів, з яких 30 – радянського та російського виробництва серії Мі. Армія має кілька машин Мі-8 і Мі-17, і їх експлуатація завершиться через кілька років. Вона також має 15 модернізованих вертольотів Мі-171Ш і може експлуатувати їх до 2035 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *