ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський зустрівся з президенткою Словаччини

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський 7 липня прибув до Братислави у Словаччині та розпочав офіційні зустрічі. Про це пише Aktuality.

Так, 7 липня Зеленський прибув до президентського палацу у Братиславі та зустрівся з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою та міністрами закордонних справ і оборони.

Як відомо, у Словаччині президент проведе зустрічі з президенткою Зузаною Чапутовою, премʼєр-міністром Людовітом Одором та головою Національної Ради Борисом Колларом.

Вони планують обговорити конкретну оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО та формулу миру, двостороннє співробітництво та енергетичну безпеку.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 6 липня завітав у Болгарію, після чого відправився відправився у Чехію і тепер  у словацьку Братиславу.

Відомо, що Болгарія підтримала вступ України до НАТО. Відповідний меморандум під час свого приїзду підписали президент Володимир Зеленський та болгарський прем’єр. Загалом уже 22 держави підтримали євроатлантичний курс України.

За підсумками візиту до Чехії прем’єр-міністр країни оголосив про надання Україні додаткових ударних вертольотів, великокаліберні боєприпаси, а також допоможе в підготовці пілотів винищувачів F-16.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *