ОСТАННІ НОВИНИ

Болгарія підтримала вступ України в НАТО

Маркіян Рой

|

6 липня, прем’єр-міністр Республіка Болгарія Ніколай Денков та президент України Володимир Зеленський підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомив заступник Глави офісу президента Ігор Жовква.

Жовква зазначив, що підписаний документ чітко засвідчує, що Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови.

Таким чином, Болгарія стала 22-ю державою, яка підтримала членство України в НАТО.

Також декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку Україні як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно. Крім того, Болгарія підтверджує готовність брати участь у повоєнному відновленні та відбудові України.

«До Вільнюського Саміту НАТО залишаються лічені дні. Але робота триває – працюємо з партнерами одночасно на кількох треках для забезпечення максимальної результативності саміту», —  повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Нагадаємо, сьогодні 6 липня президент Володимир Зеленський прибув  з візитом до Болгарії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *