ОСТАННІ НОВИНИ

На відновлення зруйнованих помешкань у Львові виділили 100 млн грн

Андрій Котенський

|

Міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення надати 100 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару росіян. Гроші перерахують із фонду надзвичайних ситуацій. До цього часу людей розселять у готелях та модульних будинках, які використовують для проживання переселенці. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як зауважив мер Львова Андрій Садовий, руйнації значні: руйнувань зазнали 35 будинків, пошкоджено заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 57 автівок. На місці продовжують працювати рятувальники. За медичною допомогою звернулися 34 мешканці міста, 13 зараз перебувають в наших лікарнях на лікуванні, стан деяких дуже важкий.

«Якщо говорити про руйнування – вони значні. Руйнації зазнали 35 будинків, два з них в критичному стані і зруйновано орієнтовно 60 помешкань. Більше 1000 вікон потребують заміни. Також є руйнації в закладах освіти, гуртожитках НУ «Львівська політехніка», зруйнований великий офісний центр поруч. Пошкоджено близько 57 машин – і невідомо, чи вдасться їх відремонтувати. Працює штаб, який буде постійно діючим. Всі служби міста залучені, ми чекаємо, коли рятувальники завершать, щоб можна було приступати до відновлювальних робіт. Ми також прийняли рішення про виділення перших 100 мільйонів з фонду надзвичайних ситуацій, і велика частина цих коштів для того, щоб якомога швидше привести до пуття весь житловий фонд», – розповів на брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

Зі слів мера, для тимчасового проживання людей, які втратили житло, визначили три готелі, а також тимчасове містечко, що поруч. Також усіх забезпечуватимуть харчуванням.

«Також сьогодні були атаковані критичні об’єкти інфраструктури міста», – додав мер Львова Андрій Садовий.

Як відомо, російська ракета влучила у житловий будинок у Львові. Є постраждалі та щонайменше четверо загиблих.

Також відомо, що в результаті ракетного удару по Львову пошкоджено близько 60 квартир.

Голова ЛОВА Максим Козицький також повідомляв, що під час нічної ракетної атаки рашистів на Львівщину зафіксовано влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

До цього мер Львова повідомив, що під час нічної атаки у Львові постраждали люди.

Як відомо на Львівщині із 02.06 год до 03.18 год була повітряна загроза під час якої гучні вибухи було чутно у Львові та області.

Допоки надзвичайники не розберуть завалів і не витягнуть усіх загиблих вулиця Стрийська буде перекрита для руху транспорту.

Мер Львова Андрій Садовий також зробив заяву, що Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення рашистів.

Шокуючі кадри наслідків влучань у Львові опублікував також Володимир Зеленський.

Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що Львівщину атакували 10 ракетами «Кинджал», більшість з яких вдалося збити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *