ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова ліквідувала «Залізничнетеплоенерго»

Андрій Котенський

|

Не зважаючи на спротив колективу, сесія Львівської міської ради з другої спроби таки прийняла ухвалу Про припинення діяльності ЛКП «Залізничнетеплоенерго» шляхом приєднання його до ЛМКП «Львівтеплоенерго». «За» відповідне рішення проголосувало 42 із 53 депутатів, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Серед депутатів, присутніх на сесії, лише п’ятеро осіб утрималося, а шестеро з них взагалі не голосували.

Як відомо, колектив «Залізничнетеплоенерго» виступив категорично проти свого об’єднання із ЛКП «Львівтеплоенерго». У зверненні до депутатів вони обґрунтовували, що рішення виконавчого комітету ЛМР, яке запустило процедуру ліквідації їхнього підприємства, було прийнято із перевищенням повноважень і призведе до монополізації і подорожчання послуг для сьогоднішніх споживачів «Залізничнетеплоенерго». Вони також навели аргументи, чому дане об’єднання не дасть бажаного економічного ефекту.

Зокрема, порівняльні показники роботи обох підприємств свідчили, що продуктивність «Львівтеплоенерго» на 37% менша від продуктивності «Залізничнетеплоенерго». Водночас рівень дотацій та втрат енергії в теплових мережах у «Львівтеплоенерго» був більшим за мережі «Залізничнетеплоенерго».

Тим часом заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк запевнила, що усім працівникам ЛКП «Залізничнетеплоенерго» запропоновані робочі місця у ЛМКП «Львівтеплоенерго». А в результаті об’єднання буде змога оптимізувати виробничі процеси і економити кошти на електроенергію і газ в сумі 30 млн грн в рік.

«Цю ухвалу розглянула профільна депутатська комісія міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства. Відтак пропонуємо прийняти ухвалу з такими правками:

  1. Запропонувати усім працівникам «Залізничнетеплоенерго» робочі місця у «Львівтеплоенерго»;
  2. Заборонити відчуження чи передачу в концесію майна підприємств;
  3. Після об’єднання двох підприємств утворити наглядову раду;
  4. Розробити комплексну стратегію розвитку «Львівтеплоенерго», – доповіла Ірина Маруняк.

Відповідно до прийнятої ухвали, буде створено спеціальну комісію, яка керуватиме процесом приєднання ЛКП «Залізничнетеплоенерго» до ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Мер Львова Андрій Садовий назвав це рішення «історичним».

Як відомо, тепловики безуспішно доводили депутатам, що доцільність об’єднання підприємств для економії коштів – міф, наводячи приклад, де менше ЛКП «Залізничтеплоенерго» підписувало вигіднішу угоди.

У ЛКП «Залізничнетеплоенерго» також нагадували, що їхнє підприємство вже мало досвід такого об’єднання, бо із 1967 року по 1991 рік було у складі «Львівтеплокомуненерго». Саме через неефективну логістику та відсутність можливості закупівлі матеріалів та послуг для ведення господарських потреб їх відокремили в окреме комунальне підприємство, яке до сьогодні успішно обслуговувало близько 155 тисяч львів’ян у Залізничному та частині Шевченківському районах міста.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *