ОСТАННІ НОВИНИ

«Залізничнетеплоенерго» планують приєднати до «Львівтеплоенерго». Працівники не хочуть

Омелян Шевчук

|

ЛКП «Залізничнетеплоенерго» планують приєднати до ЛКП «Львівтеплоенерго». Колектив «Залізничнетеплоенерго» висловився проти реорганізації підприємства шляхом його приєднання. Працівники кажуть, що це призведе до масових звільнень, і об’єднання не дасть бажаного економічного ефекту. Про це йдеться у зверненні працівників «Залізничнетеплоенерго», яке вони надіслали депутатським фракціям у Львівській міській раді.

Старт процедурі приєднання ЛКП «Залізничнетеплоенерго» до ЛКП «Львівтеплоенерго» виконком Львівської міськради дав ще навесні 2021 року. Тоді було прийняте відповідне рішення, яке, на думку колективу, суперечить повноваженням цього органу.

2 березня цього року Антимонопольний комітет України надав попередні висновки щодо можливості злиття в єдине цих двох підприємств.

«За час своєї діяльності ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проявило себе як одне із найкращих в галузі теплопостачання по всій Україні за різними критеріями оцінювання, про що неодноразово вказувала асоціація теплопостачальних підприємств. Це результат роботи відданого, сталого колективу з його сформованими традиціями.

Реорганізація теплопостачальних підприємств, окрім звільнення кваліфікованих працівників, ускладнить роботу новоствореного суб’єкта та примножить наявність вже існуючих проблем в теплопостачанні Львова, а отже не буде економічно ефективною. Для наведення прикладу можна порівняти стан справ обох підприємств щодо модернізації та капітальних ремонтів ЦТП та котелень власними коштами без залучення кредитів міжнародних банківських інституцій на відміну від інших комунальних підприємств міста або здійснити порівняння показників ефективності обох підприємств», – йдеться у зверненні ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

Разом із тим працівники «Залізничнетеплоенерго» зауважують, що оскільки певну частину колективу таки переведуть до «Львівтеплоенерго», то зростуть й витрати на заробітну плату. А з цим на «Львівтеплоенерго» є регулярні проблеми, про що свідчать щорічні сезонні скорочення робочого тижня до чотирьох днів.

Скриншот оголошення «Львівтеплоенерго» про перехід на чотириденний робочий тиждень із 1 травня

Нагадаємо, що нещодавно колишній директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Валентин Вольський став керувати «Залізничнетеплоенерго».

А новим очільником «Львівтеплоенерго» призначили Олександра Одинця, який три роки поспіль керував департаментом ЖКГ Львівської міськради.

За даними ЗМІ, саме Одинцю у Ратуші поставили завдання провести реорганізацію вищезгаданих ЛКП.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *