ОСТАННІ НОВИНИ

Армія РФ глибоко окопалась, довжина смуг перешкод сягає 40 км, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Російська армія влаштувала на тимчасово окупованих територіях України глибоко ешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з кількох смуг перешкод протяжністю від 10 до 40 км кожна. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«За даними розвідки, противник влаштував на окупованих територіях глибоко ешелоновану систему інженерних загороджень, яка складається з декількох смуг перешкод протяжністю від 10 до 40 км кожна, і їхня щільність досить велика», – сказав він.

За словами Олексія Громова, кожна така смуга включає мінні поля, протитанкові рови, бетонні піраміди, відомі як «зуби дракона», протитанкові їжаки, дротяні перешкоди. Крім того, окупанти встановлюють міни-пастки. Для подолання таких загороджень потрібно застосовувати спеціальну інженерну техніку.

«Звичайно, під час виконання завдань ця техніка зазнає пошкоджень або виходить з ладу. У зв’язку з цим та для подальшого нарощування спроможностей наших військ у подоланні мінно-вибухових загороджень противника є домовленості з країнами-партнерами про продовження постачання необхідної кількості інженерної техніки. Йдеться про установки та заряди розмінування, танкові мостові укладачі, техніку для пророблення проходів у вибухових та невибухових загородженнях», – зауважив бригадний генерал.

Як писав Львівський портал, українські війська розпочали контрнаступ місяць тому, атакуючи на кількох напрямках із використанням західної техніки. Україні вдалося прорвати російську оборону в двох точках, звільнивши низку сіл. Але західні ЗМІ писали, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікувалося.

На це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний різко заявив, що контрнаступ – це не шоу, за кожен метр деокупованої землі доводиться платити кров’ю.

Останніми днями стало відомо, що Сили оборони України просунулися вперед навколо Бахмута, а також створили невеликий плацдарм на східному березі Дніпра (навпроти Херсона), який утримує Росія.

За словами українських командирів і чиновників, ЗСУ намагаються виснажити російські сили настільки, щоб створити прорив, яким зможуть скористатися головні сили контрнаступу. Україна досі не задіяла всі бригади, які вона зібрала для контрнаступу, а також зброю, надану західними союзниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *