ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєпереробний завод готовий на 37%, – мерія Львова

Наталя Дуляба

|

На вул. Пластовій, 13 у Львові продовжують зводити сміттєпереробний завод. Станом на початок липня тут виконали 37% робіт, завершити будівництво хочуть до кінця 2023 року. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Говорячи про хід будівництва сміттєпереробного заводу, в ЛКП «Зелене місто» кажуть, що зараз уже виконано більше третини робіт – 37,7%. Хоча ще декілька місяців тому, на початку квітня, цей відсоток становив 25%.

Дотепер на місці вже влаштували фундамент, у який забили більше 1500 палів, оскільки з’ясувалось, що поруч тече Полтва і майбутній завод потрібно максимально укріпити. Для влаштування стін (зі сандвіч-панелей) встановили більше ста колон, самі панелі збирають монтувати зі серпня.

Тривають роботи й у біологічній частині заводу. Стіни для 24 камер біосушіння зведені на 82%, а в механічному блоці вже повністю звели підпірні стіни.

На території також облаштовують технологічний приямок для конвеєрів. У липні-серпні його вже мають бетонувати.

Щодо даху, то його збираються укладати протягом серпня-жовтня, наразі вже закупили весь матеріал.

«Ми продовжуємо працювати над реалізацією цього важливого екологічного проєкту і докладаємо всіх зусиль, аби до кінця року [2023] завершити будівельну частину робіт і вже наступного [2024] року розпочати монтаж обладнання, введення в експлуатацію і прийом відходів», – прокоментував директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.

У мерії додають, що вже погоджено перелік виробників і постачальників обладнання для комплексу, але самі підприємства не вказують. Попередньо відомо, що все обладнання мають привезти у січні 2024 року, а запрацювати сміттєпереробний завод Львові має у лютому-березні 2024 року.

На заводі працюватимуть 184 людини. Щоб детально вивчити усі процеси, керівний склад заводу поїде на навчання у Польщу.

Нагадаємо, про сміттєвий завод на вул. Пластовій, 13 говорять ще з 2018 року. Щоразу у мерії називають нові дати реалізації цього проєкту, адже довгий час фактичні роботи так і не розпочинались.

У лютому 2022 року, за кілька днів до повномасштабного вторгнення РФ, на Пластовій зрештою почали земляні роботи. До кінця 2022-го сюди вже планували завезти обладнання, а у 2023 році його мали б під’єднати. Запрацювати завод мав у серпні 2023-го.

Будує сміттєпереробний завод у Львові польська фірма Control Process S.A. Її обрав ЄБРР на заміну переможця тендеру, яким був консорціум компаній WTT Netherlands BV – Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва).

Станом на лютий 2022 року контракт із генпідрядником був укладений на 36,6 млн євро кредиту. Нещодавно у мерії заявили, що через зміну курсу валют і війну будівництво сміттєпереробного заводу може подорожчати, однак наскільки, наразі не кажуть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *