ОСТАННІ НОВИНИ

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала РФ спонсором тероризму

Анастасія Диняк

|

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі 4 липня ухвалила підсумкову декларацію, в якій назвала РФ державою-спонсором терористичної компанії «Вагнер». Про це повідомила членкиня делегації України в ПА ОБСЄ, народна депутатка від фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Так, у підсумковому документі засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ йдеться, що дії приватної військової компанії «Вагнер» можуть бути «справедливо охарактеризовані як терористичні» для російської влади.

У декларації зазначається, що країни-члени ОБСЄ мають вжити заходів проти ПВК «Вагнер» та її афілійованих та правонаступницьких структур, зокрема шляхом оголошення їх терористичною організацією.

Окрім того парламентська асамблея «закликає держав-членів посилювати міжнародні норми, які чітко визнають терористичний характер групи Вагнера та її дій» та «відповідальність Росії як держави-спонсора цієї терористичної організації».

Нагадаємо, раніше парламентська асамблея НАТО визнала Російську Федерацію та її режим державою-терористом. Також визнав Росію державою-спонсором тероризму Європарламент.

Також рішення про визнання Росії і її чинного політичного режиму терористичним уже ухвалили ЧехіяЕстонія, Латвія, Польща та Словаччина.

17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *