ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємство на Львівщині викрили на ухиленні від сплати податків

Наталя Дуляба

|

На Львівщині судять керівництво компанії, яка попри отримання доходів не сплатила до держбюджету майже 5 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про товариство, яке займається переробкою у сфері тваринництва та виготовленням продуктів харчування. Як встановили детективи Бюро економічної безпеки, керівник підприємства у податковій та фінансовій звітності за 2022 рік не вказав про отримання майже 28 млн грн доходу.

Як уточняють у теруправлінні БЕБ, протягом року ця фірма свій товар не реалізовувала, однак на свої рахунки продовжувала отримувати кошти. Таким чином вона мала б сплатити близько 5 млн грн податку на прибуток, але цього не зробила.

Ця сума підпадає під класифікацію ухиляння від сплати податків у значному розмірі.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 212 ККУ, підозру оголосили керівнику фірми.

Втім у ході розслідування підприємство добровільно сплатило всю суму до держбюджету, відшкодувавши завдані збитки. Зважаючи на це, правоохоронці клопотатимуть у суді, аби звільнити керівника від кримінальної відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *