ОСТАННІ НОВИНИ

Неналежний стан укриття: на засіданні РНБО вирішили притягти винних до відповідальності

Ольга Денисяка

|

Рада національної безпеки та оборони ухвалила притягти до відповідальності винних у неналежному стані укриттів в Україні. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Зеленський підбив підсумки засідання РНБО, де розглядали три основні питання.

«Засідання РНБО. Увага до трьох великих тем. Перша – безпека людей. Чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. Рішення РНБО: винних притягти до відповідальності, а всі захисні споруди привести в належний стан», – заявив президент.

Також на засіданні РНБО обговорили теми судової реформи та роботу над рекомендаціями ЄС.

«Продовжуємо судову реформу в тісній співпраці з ЄС. Посилюємо відповідальність за корупцію в системі правосуддя. Окремо опрацьовуємо механізм для захисту в судах іноземних та внутрішніх інвестицій. Третя – наше майбутнє в ЄС. Прискорюємо роботу над виконанням європейських рекомендацій», – повідомив Зеленський.

Зазначимо, що після трагічної загибелі людей у Києві через зачинене укриття в Україні почали масово перевіряти сховища. Львів не був винятком, у всій Львівській громаді перевірили 6011 укриттів. Про результати цього рейду у мерії наразі не звітують.

12 червня у Львівській ОВА заявили, що завершили перевірку укриттів у закладах освіти області. Загалом обстежили 975 укриттів, з яких 146 виявились непридатними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *