ОСТАННІ НОВИНИ

Перше засідання нової Ради Україна – НАТО може відбутись у Вільнюсі, – Столтенберг

Наталя Дуляба

|

Північноатлантичний альянс прагне провести перше засідання нового органу співпраці з Україною, Ради Україна – НАТО, вже на Вільнюському саміті в липні. Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони Альянсу, пише Європейська правда.

«Ми також працюємо над створенням нової Ради Україна – НАТО, де Україна буде рівною з союзниками НАТО, консультуватиметься та ухвалюватиме рішення спільного інтересу. Наша амбіція – мати першу зустріч нової Ради у Вільнюсі спільно з президентом Зеленським», – сказав він.

«Ми погодились, що двері НАТО відчинені, і Україна стане членом Альянсу, і що це рішення союзників та України. Росія не має права вето», – додав Столтенберг.

Напередодні глава Міноборони Олексій Резніков повідомив, що Україна та НАТО замінять свій нинішній формат офіційних зустрічей у вигляді Комісії на новий формат Ради на саміті у Вільнюсі в липні або після нього.

Як відомо, 16 червня у Брюсселі завершилося дводенне засідання міністрів оборони країн-членів НАТО, під час якого йшлося про оборонну спроможність та готовність сил Північноатлантичного альянсу.

У межах цього засідання відбулися зустрічі Комісії НАТО – Україна та у форматі «Рамштайн». У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков. Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання ЗСУ військової допомоги для звільнення окупованих Росією територій, а також перспективи євроатлантичної інтеграції України.

Ці зустрічі передували саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *