ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія ЛОР хоче скерувати кошти з облбюджету на ремонт дороги Східниця – Новий Кропивник

Анастасія Диняк

|

Профільна комісія пропонує скерувати кошти з обласного бюджету на відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник, яка була пошкоджена під час негоди 10-11 червня. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Так, комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу звернулася до Львівської ОВА з рекомендацією скерувати з резервного фонду обласного бюджету кошти для невідкладного відновлення логістики через зруйнований міст на ділянці Східниця – Новий Кропивник.

За словами заступника голови комісії Тараса Подвірного, комісія 12 червня оперативно відвідала місця підтоплень, щоб оцінити масштаби пошкоджень і зрозуміти потреби для їх відновлення.

«Хоча станом на сьогодні ще немає будь-яких кошторисів по десятьох зруйнованих мостах і пошкоджених дорогах, однак дуже важливо швидко розпочати відновлювати логістику, зокрема сполучення Східниця – Новий Кропивник», – підкреслив Подвірний.

Зазначимо, ця ділянка передана на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, однак комісія вважає, що з обласного бюджету необхідно максимально підтримати Східницьку і навколишні громади, щоб прискорити будівництво мосту.

За словами депутата Захара Миляника, під час нещодавнього виїзду у Східницьку і Сколівську громади комісія оглянула всі пошкоджені мости і зруйновані ділянки доріг.

«Сподіваємося, на ліквідацію наслідків підтоплення в цих громадах будуть виділені кошти з резервного фонду обласного бюджету. Наразі чекаємо від голів постраждалих громад підрахунку всіх збитків, щоб зрозуміти загальний обсяг необхідного фінансового ресурсу», – зауважив Миляник.

Крім того, комісія вирішила повторно звернутися до Агентства з розшуку та менеджменту активів та Кабінету Міністрів України щодо невідкладної передачі газорозподільних систем із державної власності у спільну власність територіальних громад Львівської області.

«Вважаємо, що рішення Львівської обласної ради № 44 «Про передачу газорозподільних систем у спільну власність територіальних громад Львівської області» від 16 лютого 2021 року, є актуальним. Особливо в контексті виявлених правоохоронцями фактів корупційної діяльності в роботі АТ «Львівгаз». Передача газових мереж територіальним громадам дозволить ефективніше їх експлуатувати, а в перспективі дасть можливість, якщо це дозволятимуть ринкові умови, зменшити тариф на транспортування газу», – додав Тарас Подвірний.

Нагадаємо, ввечері 10 червня через сильну зливу у Східниці вийшла з берегів річка Східничанка і підтопила курортне містечко та сусіднє село Урич.

Вода заповнила дороги, вулиці, подвір’я і будинки людей, подекуди потоком навіть змило автомобілі. Рятувальники почали евакуйовувати частину мешканців.

Під підтоплення потрапили Дрогобицький і Стрийський райони. Відомо, що постраждали близько сотні будинків, 6 мостів, низку готелів і магазинів, автомобілів, а також доріг.

Постраждалих серед місцевих немає.

Від 12 червня ділянку дороги Східниця – Верхнє Синьовидне тимчасово перекрили для проїзду транспорту. Там проводять невідкладні роботи з відновлення зруйнованої проїзної частини.  Про відновлення руху повідомлятимуть додатково. Також триває ремонт на дорозі Східниця – Урич.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *