ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підтопило 100 будинків, пошкоджені мости та дороги

Ольга Денисяка

|

Через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали два райони Львівської області – Дрогобицький і Стрийський.  Станом на ранок 11 червня підтоплено близько сотні будинків, пошкоджені мости та дороги. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

  • Дрогобицький район

У Східниці сталося розтікання річки Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 м. По всій протяжності річки розмиті береги.

За даними ДСНС, підтоплені: 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені 5 місцевих мостів.

Зі 16 домогосподарств відкачували воду. Газо- та водопостачання селища тимчасово припинили. 2/3 населеного пункту поки що без електропостачання.


На фото — підтоплення в Східниці

Підрозділи ДСНС врятували 45 осіб (з них 8 дітей).

Через пошкодження 1 моста в с. Новий Кропивник та 2 мостів в с. Перепростиня відсутній доїзд до 16 населених пунктів. Об’їзд можливий. 

  • Стрийський район

У населених пунктах Підгородці та Урич підмило дорожнє полотно, у найбільш небезпечному місці рух перекрили. Обʼїзд забезпечений. 

Зі заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини. Частина з них вирушили додому за допомогою залізниці, інших тимчасово поселили у місцевому народному домі.

Станом на 10:00 год. опади тривають, але вони зменшилися. Вода зійшла самопливом. Жертв та постраждалих немає. Ситуація контрольована. Рятувальні роботи тривають.

На фото – ситуація в Підгородцях й Уричі.

Нагадаємо, через затоплення та повалені буревієм дерева перекрито дорогу з обох сторін Східниці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *