ОСТАННІ НОВИНИ

Онлайн-оплата проїзду у львівських маршрутках: як працюють контролери

Наталя Дуляба

|

Контролери, які працюють на трьох автобусних маршрутах Львова, де в тестовому режимі запрацювала онлайн-оплата проїзду, будуть блокувати систему перед перевіркою. Таким чином пасажир не зможе в останній момент розрахуватись ні карткою, ні навіть готівкою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Як контролери перевірятимуть оплату/валідацію проїзду.

  1. Перед початком перевірки контролери за допомогою спеціального терміналу блокують бортову систему АСОП. Це унеможливлює в цей час можливість оплатити проїзд готівкою у водія чи валідувати проїзд безготівково;
  2. Для перевірки оплати контролер використовує переносний термінал:
  • якщо оплата була здійснена безготівково, то пасажир має прикласти до терміналу той засіб (банківську картку, смарт-годинник чи телефон із системою NFC), що був використаний для оплати проїзду. Контролер перевіряє саме факт валідації, а не списання коштів із картки;
  • пасажирам, які здійснювали оплату готівкою у водія, для перевірки необхідно надати разовий паперовий квиток. На такому квитку надрукований QR-код, який містить інформацію про день та час купівлі квитка. Паперовий квиток є разовий, він не дає можливості подальшої пересадки;
  • пасажирам, які валідували проїзд персоналізованою транспортною карткою ЛеоКарт (зі 100% знижкою на проїзд), необхідно прикласти картку до терміналу контролера. На екрані відобразиться інформація, чи проїзд завалідований.
  1. Після завершення перевірки контролери розблоковують систему АСОП у транспортному засобі.

Зауважимо, що онлайн-оплату проїзду з початку червня ввели у тестовому режимі на трьох автобусних маршрутах Львова: №1А, №3А та №10. Тут за квиток можна заплатити і готівкою, і банківською карткою.

Щодня на цих трьох маршрутах працюють в середньому 30 контролерів ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду, тобто до кінця червня, вони не штрафують пасажирів, а проводять роз’яснювальну роботу: допомагають завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія.

Детальну інструкцію про те, як можна оплатити проїзд онлайн та готівкою у маршрутках №1А, №3А та №10, дивіться за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *