ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни готуються підірвати завод «Кримський титан» в Армянську, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Росіяни готують техногенну катастрофу в анексованому Криму. На завод «Кримський титан» в Армянську вони продовжують завозити вибухівку, а з самого міста вже активно готують евакуацію. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Через підірвану Каховську ГЕС і, як наслідок, відсутність води у Північнокримському каналі виробництво на заводі «Кримський титан» в Армянську, що на півночі півострова, порушене до критичного рівня.

Відновити роботу заводу бодай у мінімально належному режимі росіяни не можуть, тому в Армянську вже активно говорять про ймовірну зупинку «Кримського титану».

«Водночас інженерні підрозділи окупаційної армії РФ впродовж останніх декількох днів мінують цехи підприємства, які наразі продовжують працювати, а також закладають вибухівку на заводській та прилеглій території. В Армянську росіяни готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації, так і місцеве населення», – кажуть у розвідці.

У ГУР наголошують, що теракт на підприємстві «Кримський титан», до якого готуються російські загарбники, означатиме ще одну штучну техногенну катастрофу.

Відомо, що на «Кримського титані» розміщено близько 200 тонн технологічного аміаку. При вибуху аміачна хмара залежно від напрямку вітру накриє прилеглі райони за 30 хв.

Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

Нагадаємо, ще 2 червня голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що росіяни готують провокацію на хімічному заводі «Кримський титан» в Армянську. Туди окупанти позавозили вибухівку і мінують територію підприємства.

Згодом українські партизани заявили, що росіяни готуються до евакуації з Армянська. Для цього складають списки осіб та матеріально-культурних цінностей, які можна вкрасти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *