ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни готують провокацію на хімзаводі у Криму

Наталя Дуляба

|

Росіяни планують влаштувати провокацію на хімічному заводі «Кримський титан» в Армянську. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Посадовець, посилаючись на дані партизанів, сповістив, що росіяни завезли на територію хімзаводу вибухівку і мінують його територію. Таким чином вони можуть влаштувати провокацію, щоб зупинити рух ЗСУ та звинуватити Україну в «екологічному тероризмі».

«Ймовірний вибух спричинить викид в атмосферу тисяч тонн отруйних речовин, призведе до смертельної небезпеки людей і довкілля. Постраждають мешканці Криму і як мінімум ще семи областей України, а також Туреччина і сама країна-агресор», – наголосив Олександр Прокудін.

Він запевнив, що влада постійно моніторить ситуацію та готова оперативно реагувати на всі загрози, які можуть виникнути. Очільник Херсонщини закликав мешканців зберігати спокій, не піддаватись на провокації ворога та слідкувати за оголошеннями обласної військової адміністрації.

Додамо, що про ймовірні провокації на заводі «Кримський титан» говорить й Оперативне командування «Південь».

Херсонська ОВА вже опублікувала інструкцію, аби мешканці знали, як діяти при загрозі хімічної небезпеки:

Нагадаємо, із кінця травня воєнна розвідка України говорить, що Росія готує масштабні провокації з хімічною зброєю, аби зупинити наступ ЗСУ.

Серед можливих варіантів подій – прицільний удар по Запорізькій АЕС, а також скид хімічної зброї з дронів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *