ОСТАННІ НОВИНИ

На нові водогони для півдня України виділили 2,4 млрд грн

Наталя Дуляба

|

Для забезпечення питною водою мешканців чотирьох південних областей України із держбюджету виділили 2,4 млрд грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Кабінету Міністрів.

«З перших годин після підриву Росією Каховської ГЕС вживаємо заходів для допомоги українцям. Уряд виділив сумарно 2,4 млрд грн для забезпечення водою жителів Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Будемо швидко будувати нові магістральні водогони», – сказав під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначимо, що питну воду ці чотири області раніше отримували саме з Каховського водосховища. Після підриву греблі Каховської ГЕС новостворений штаб з ліквідації наслідків взявся за налагодження безперебійного постачання питної води у ці регіони.

Досі було відомо, що для цього уряд терміново вирішив будувати два нові магістральні водогони, на це було виділено 1,5 млрд грн із Фонду відновлення.

На затопленій Херсонщині триває цілодобова евакуація, тут працюють 1400 рятувальників, правоохоронців і нацгвардійців. Дотепер з регіону вивезли 2300 людей. Тим, хто відмовляється виїжджати, доставляють продукти і питну воду.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти не проводять евакуацію мешканців із затопленого лівобережжя Херсонщини. Згодом стало відомо, що за можливість вивезти людей окупанти вимагають у волонтерів гроші.

Водночас Україна та ООН вже домовились провести евакуацію населення з окупованої території лівобережжя Дніпра. Втім місія ООН зможе це зробити тоді, коли Росія надасть гарантії безпеки до доступ.

Станом на 9 червня у Херсонській області підтоплено 48 населених пунктів, 34 із них розташовані на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій. На Миколаївщині підтоплено 23 населені пункти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *