ОСТАННІ НОВИНИ

95% українців вірять у перемогу над Росією

Наталя Дуляба

|

На 16-й місяць повномасштабної війни 95% українців продовжують вірити, що Україна відіб’є напад Росії, але для перемоги потрібен досить тривалий час. Про це свідчать результати соцопитування, яке провела група «Рейтинг» 1-2 червня.

Так, у перемогу України вірить абсолютна більшість опитаних громадян – 95%. Протилежну думку висловив 1%, здебільшого це респонденти з південних регіонів.

Разом із тим українці, як і раніше, вважають, що перемога не буде швидкою. Чверть респондентів гадає, що для цього потрібно більше року, ще 35% кажуть про пів року- рік. Тих, хто дає кілька місяців на перемогу, є майже 20%, втім ще 18% опитаних взагалі не змогли окреслити такі часові межі.

Соціологи зауважують, що в Україні більшає тих, хто оцінює терміни для перемоги як тривалі (більше року). Найбільше таких фіксують серед молоді віком 18-35 років (38%).

Натисніть на зображення для збільшення

Зауважимо, що за всі 16 місяців повномасштабної війни рівень віри суспільства у перемогу України є стабільно високим. На самому початку вторгнення, у березні 2022 року у те, що Україна відіб’є російський напад, за даними того ж таки «Рейтингу», вірили 88% українців, згодом цей показник зріс до 92%, а до кінця 2022-го – до 97%.

Результати опитувань, проведених на цю тему іншими соціологами, не сильно відрізняються. Так, наприклад, у березні цьогоріч Центр Разумкова повідомляв, що в перемогу України вірять 93% громадян.

Довідково: опитування проводили методом телефонного інтерв’ю 1-2 червня 2023 року. Участь у ньому взяли 1000 респондентів віком від 18 років з усіх областей, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де наразі відсутній український мобільний зв’язок. Похибка репрезентативності дослідження становить не більше 3,1%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *