ОСТАННІ НОВИНИ

Віра в перемогу росте: вже 92% українців переконані у відбитті нападу Росії

Наталя Дуляба

|

Дедалі більше українців вірять у перемогу над російськими загарбниками. Вже 92% громадян вважають, що Україна відіб’є напад РФ. Про це свідчать дані опитування, яке 8-9 березня проводила Соціологічна група «Рейтинг».

92% опитаних українців вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Соціологи кажуть, що цей показник зростає практично щодня. Лише 6% сьогодні не мають такої впевненості. Віра у перемогу переважає в усіх регіонах країни.

Зауважимо, що станом на 1 березня у перемогу України вірили 88% опитаних громадян держави.

Також 57% респондентів вважають, що Україна зможе перемогти у війні з Росією вже найближчими тижнями: 18% думають, що ми переможемо за тиждень, 39% – за кілька тижнів. Ще 18% вважають, що війна триватиме кілька місяців, лише 9% думають, що війна закінчиться за півроку-рік чи більше.

Тих, хто взагалі не вірить в перемогу України, практично немає. 16% не змогли відповісти на це питання. Найбільш оптимістично налаштовані мешканці західного регіону, але і в інших областях більшість мешканців вірить, що війна триватиме недовго.

Водночас 91% опитаних, думаючи про ситуацію в країні, відчувають надію. Лише 6% відчувають безвихідь. У всіх регіонах спостерігається максимальний рівень відчуття надії.

Опитування проводили методом телефонного інтерв’ю 8-9 березня 2022 року в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Участь взяли 1200 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 2,8%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *