ОСТАННІ НОВИНИ

Для придушення повстання на Бєлгородщині війська з фронту Росія ще не виводить, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Наразі Кремль не виводить бодай частину своїх військ із України задля придушення повстань у Бєлгородській області РФ. Втім такі плани у Москви є. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як розповів представник ГУР Андрій Юсов, для боротьби з повсталими росіянами у Бєлгородській області Кремль поки намагається обмежитись внутрішніми ресурсами ЗС РФ. Втім не виключено, що рашистам таки доведеться вивести з фронту певні підрозділи.

«Є інформація про підготовку таких заходів. Але той факт, що вони вже задіюють власні збройні сили, в тому числі армійську авіацію, артилерію, – це вже факт доведений. Відповідно, далі приховувати, що нічого не відбувається, путінський режим уже просто не в змозі», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Водночас в українській розвідці прогнозують, що масштаби та географія внутрішніх конфліктів у Росії будуть лише збільшуватись. При цьому такі події торкнуться і її столичного регіону.

«Останніми місяцями ці події лише набирають обертів. Збільшується географія діяльності повстанців, збільшується кількість учасників цих акцій і, зрештою, ми повинні розглядати не лише окремо взяті події на Бєлгородщині, але в цілому так звана РФ сьогодні – це неспроможна держава, всередині якої величезна кількість конфліктів.

Центральна влада неадекватна, і події на Бєлгородщині це демонструють. Все що-небудь боєздатне зосереджене на окупованих українських територіях, а на території самої Росії – безлад, хаос, анархія і безвладдя. Це означає, що подібні конфлікти можуть ширитись у різних куточках цієї території, яка зараз називається Російською Федерацією», – наголосив Андрій Юсов.

Нагадаємо, 22 травня бійці легіону «Свобода Росії» та Російського добровольчого корпусу, які воюють на боці України, пройшли через кордон з РФ та зайшли на територію Бєлгородської області. Таким чином вони розпочали звільнення цих територій від путінського режиму та створення демілітаризованої зони, звідки російська армія не зможе обстрілювати Україну.

Згодом того ж дня стало відомо, що росіяни почали поспіхом вивозити ядерні боєприпаси зі сховища, розташованого в Бєлгородській області.

Диверсійні заходи й бої у прикордонних населених пунктах Росії тривають із різною інтенсивністю і дотепер.

Зі свого боку у воєнній розвідці України розповіли, що внаслідок заходу у Бєлгородську область легіону «Свобода Росії» та Російського добровольчого корпусу вдалося зібрати цінну інформацію про силовий апарат режиму Владіміра Путіна і вразливість до внутрішніх ударів. Жодних деталей у відомстві наразі називати не стали, але охарактеризували отримані відомості так: «Король голий».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *