ОСТАННІ НОВИНИ

«Король голий»: події у Бєлгородській області РФ дали цінну інформацію, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Внаслідок заходу у Бєлгородську область легіону «Свобода Росії» та Російського добровольчого корпусу вдалося зібрати цінну інформацію про силовий апарат режиму Владіміра Путіна. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як розповів представник ГУР Андрій Юсов, нині завданням російських партизанів є звільнення РФ від режиму Владіміра Путіна. При цьому вони діють не лише у прикордонних селах Росії, а й у її столичному регіоні.

«Їхнє завдання наразі, якщо ми говоримо про Бєлгородщину, – це визволення цих земель від панування режиму Путіна, який для мешканців цих територій, представників різних народів, різних національностей, очевидно, є режимом внутрішньої окупації. А якщо ми говоримо про низку народів, які мають вищий рівень певної політичної свідомості, то це навіть не внутрішня окупація, це, власне, пряма зовнішня окупація. Наприклад, це стосується народів Кавказу або Татарстану», – сказав Андрій Юсов.

Разом із тим у воєнній розвідці України кажуть, що завдяки подіям у Бєлгородській області вдалося зібрати цінну інформацію, яку зі зрозумілих причин не будуть розголошувати. Проте частину цих даних, які Юсов коротко схарактеризував як «король голий», отримав увесь світ. Як пояснив представник ГУР, йдеться про виснаження силового апарату Путіна та вразливість Росії до внутрішніх ударів.

Водночас українцям не варто переоцінювати реакцію Кремля на операцію легіону «Свобода Росії» та Російського добровольчого корпусу у Бєлгородській області в контексті ситуації на фронті.

Однак представник розвідки підтвердив, що російське керівництво змушене перегруповувати свої війська, реагуючи на події в регіоні. Прорив добровольців через кордон Юсов назвав безумовним наслідком повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

«Географічні й політичні назви територій можуть змінюватися. У територію, яка наразі називається Російська федерація, входять різні історичні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні ця назва така, далі будемо бачити», – підкреслив він.

Нагадаємо, 22 травня бійці легіону «Свобода Росії» та Російського добровольчого корпусу, які воюють на боці України, пройшли через кордон з РФ та зайшли на територію Бєлгородської області. Таким чином вони розпочали звільнення цих територій від путінського режиму та створення демілітаризованої зони, звідки російська армія не зможе обстрілювати Україну.

Згодом того ж дня стало відомо, що росіяни почали поспіхом вивозити ядерні боєприпаси зі сховища, розташованого в Бєлгородській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *