ОСТАННІ НОВИНИ

Перевірка укриттів в Україні: 20% виявились непридатними

Ольга Денисяка

|

Очільник МВС України Ігор Клименко заявив, що станом на ранок 3 червня правоохоронці перевірили понад 4800 укриттів. З них майже 900 виявились непридатними до використання.

«Зачиненими виявилися 252 об’єкти цивільного захисту, непридатними до використання – 893. Усі порушення зафіксовані. Складені акти передані відповідальним органам для усунення недоліків», — зазначив Глава МВС України. 

Ігор Клименко повідомив, що більше 5300 рятувальників, поліцейських та представників місцевих органів виконавчої влади проводять ревізії бомбосховищ на території України. Такі перевірки триватимуть й надалі.

У поліції анонсували перевірки бомбосховищ в усіх областях України після обстрілу Києва вночі 1 червня. Тоді Росія обстріляла Київ 10 ракетами «Іскандер М/К», всіх їх вдалося збити. Незважаючи на це, від уламків загинули троє людей, ще 15 отримали поранення.

Серед убитих уламками російських ракет – мама і 9-річна донька. Вони загинули біля поліклініки, не дочекавшись відкриття бомбосховища. Попри оголошену повітряну тривогу воно було зачинене.

Правоохоронці розпочали розслідування і відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості. Суд вже обрав запобіжний захід підозрюваним у справі про закрите укриття: охоронця, який не відкрив укриття, взяли під варту, а трьох чиовників відпустили під домашній арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *