ОСТАННІ НОВИНИ

Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у справі щодо закритого укриття в Києві

Ольга Денисяка

|

3 червня Голосіївський суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у справі про закрите укриття у поліклініці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей у Деснянському районі столиці. Про це повідомляє Суспільне.

Керівника поліклініки, його заступника та посадовицю РДА відправили на цілодобовий домашній арешт. Охоронцю медзакладу суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою.

Перший підозрюваний у справі — керівник поліклініки Олег Шугалевич. Прокурори вимагали цілодобовий домашній арешт. Адвокат заперечив і попросив обмежитися нічним домашнім арештом. За словами захисника, вини керівника поліклініки немає, оскільки він не відповідає за доступність до укриттів, а охоронець закладу. Напередодні йому оголосили про підозру в службовій недбалості та залишенні в небезпеці.

Другий підозрюваний — заступник директора поліклініки з технічної частини Василю Десику. Суд також залишив під цілодобовим домашнім арештом на 2 місці.

Третій підозрюваний — охоронець поліклініки Вадим Мошкін. Суд обрав запобіжний захід тримання під вартою на 2 місяці без права на заставу. Чоловік визнав свою вину. Він розповів, що коли пролунав сигнал повітряної тривоги, то пішов відкривати двері поліклініки, щоб впустити людей, але не встиг.

Четверта підозрювана — заступниця голови Деснянської районної адміністрації Ірина Алексеєнко. Її підозрюють у службовій недбалості та залишенні в небезпеці, що спричинила смерть людей.

Сама ж жінка заперечувала провину. Вона стверджувала, що контроль за станом укриттів не входив до її обов’язків.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня Росія обстріляла Київ 10 ракетами «Іскандер М/К», всіх їх вдалося збити. Незважаючи на це, від уламків загинули троє людей, ще 15 отримали поранення.

Серед убитих уламками російських ракет – мама і 9-річна донька. Вони загинули біля поліклініки, не дочекавшись відкриття бомбосховища. Попри оголошену повітряну тривогу воно було зачинене.

Правоохоронці вже розпочали розслідування і відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості.

У поліції також анонсували перевірки бомбосховищ в усіх областях України. Їх будуть проводити разом із рятувальниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *