ОСТАННІ НОВИНИ

Над Києвом збили більше 40 дронів, є жертви і руйнування від уламків

Наталя Дуляба

|

У ніч на 28 травня, коли відзначають День Києва, російські окупанти здійснили наймасованішу атаку «Шахедами», більшість дронів була спрямована саме на столицю. Про це Львівському порталу повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

У небі над Києвом збили більше 40 дронів. Відомо, що є руйнування від уламків у різних районах міста, поранені та одна загибла людина.

У Голосіївському районі уламки «Шахедів» впали на 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, ще одну – госпіталізували.

Займання виникло на даху одного з ТРЦ, на території одного з будівництв та підприємства. На останній локації спалахнули склади готової продукції, є руйнування на площі 1 000 м кв, одна особа постраждала.

В Печерському районі столиці загорівся дах будинку, а в Дарницькому районі уламками вибило вікна і пошкодило двері в одному з магазинів.

«Так ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних безпілотників. Це вже 14 повітряна атака на столицю з початку травня», – кажуть у Київській МВА.

Як згодом уточнили в Офісі генпрокурора України, внаслідок атаки пошкоджено чотири цивільних об’єкти, у тому числі житлові будинки, а також автомобілі киян. Офіційно зафіксовано, що загинула одна людина, ще одна – дістала поранення.

Загалом повітряна тривога в Києві тривала більше 5 годин.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Нагадаємо, у ніч на 28 травня Росія випустила по Україні 54 іранські «Шахеди», 52 із них збила наша ППО. Це була наймасованіша атака дронами-камікадзе за весь час повномасштабної війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *