Найбільша атака «Шахедів»: ППО збила 52 дрони. Оновлено

Наталя Дуляба

|

У ніч на неділю, 28 травня, російські війська здійснили наймасованішу атаку «Шахедами», випустивши по Україні 59 ударних дронів. 58 із них збила ППО. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі ЗСУ.

Спочатку у командуванні Повітряних Сил розповіли, що рашисти запустили по Україні 54 іранські дрони-камікадзе Shahed-136/131 з північного напрямку, Брянської області, та з південного – Краснодарського краю. Це рекордна кількість безпілотників, якою Росія атакувала Україну.

Загалом українські військові збили 52 «Шахеди». Ворог цілився на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури в центральних регіонах країни, зокрема на Київщині. Саме тут знищено більшість усіх безпілотників.

ОНОВЛЕНО: у вечірньому зведенні Генштаб подав уточнені дані. Загалом окупанти застосували проти України 59 «Шахедів», 58 було збито.

За даними Київської МВА, у небі над столицею збили більше 40 дронів. Є пошкодження, спричинені падінням уламків, а також постраждалі. Вся інформація ще уточнюється.

До відбиття російської атаки залучили сили та засоби Повітряних командувань «Центр», «Південь» і «Захід», а також протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України.

Додамо, що на Львівщині цієї ночі повітряну тривогу не оголошували. Наприклад, у Києві вона тривала 5 годин поспіль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *