ОСТАННІ НОВИНИ

Суд оголосив вирок у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова

Ольга Денисяка

|

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд, за шість днів до 4-их роковин, оголосив вирок у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова. Про це повідомляє Суспільне з зали суду.

Чотири роки позбавлення волі за неумисне вбивство призначили колишньому поліцейському Івану Приходьку. Суд також ухвалив врахувати його термін перебування під вартою і врахувати за позбавлення волі, тому Приходько проведе у в’язниці пів року, адже до цього 3,5 роки він перебував у СІЗО.

Крім того, згідно з рішенням суду, з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень. Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила — 800 тисяч гривень, бабусі — 200 тис. грн.

Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін на 2 роки за збереження патронів.

Ще двох фігурантів справи — Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав.

Засуджений Приходько заявив, що вирок несправедливий: «Бо відсидіти мають всі».

Прокурор Максим Дергачов зазначив, сторона обвинувачення подаватиме апеляції на вироки і відстоюватиме свою початкову позицію.

«Наша позиція незмінна. В сукупності ми просили для Приходька 7 років позбавлення волі, Щодо Володимира Петровця і Кривошея — по шість років, щодо Петровця Станіслава — чотири роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням», — сказав він.

Раніше Львівський портал повідомляв, що 31 травня 2019 року, нетверезі поліцейські у Переяслав-Хмельницькому поцілили в голову п’ятирічному хлопчику з вогнепальної зброї. До реанімаційного відділення «Переяслав-Хмельницької ЦРЛ» доставили хлопчика із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки. У лікарні в дитини виявили кульове поранення і направили до медзакладу Києва. 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *