ОСТАННІ НОВИНИ

Підстрелений поліцейськими хлопчик помер у лікарні

Андрій Котенський

|

У київській лікарні помер 5-річний Кирило, якому в голову вистрілили п’яні поліцейські Переяслав-Хмельницього. Лікарі боролися за життя хлопчика три дні. Він пережив складну операцію на мозку. Але травма була несумісна з життям, повідомляє Громадське.

 

Як відомо, у п’ятницю, 31 травня, нетверезі поліцейські у Переяслав-Хмельницькому поцілили в голову п’ятирічному хлопчику з вогнепальної зброї. За першою версією правоохоронців, четверо дітей гуляли неподалік будинку, один з них – Кирило Тлявов – послизнувся та впав. Утім, у лікарні, в голові дитини лікарі виявили кулю. Під час додаткового огляду на місці події слідчі знайшли гільзи від патронів Флобера, а також склянки та банки. За їхніми словами, нетверезі правоохоронці розважалися та стріляли по пляшках.

П’ятирічного Кирила із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку та перелом скроневої кістки терміново доставили у реанімацію місцевої лікарні. Вночі — переправили до Київського міського центру дитячої нейрохірургії та прооперували. Рідні хлопчика розповідають, що лікарі не відходили від пораненого багато годин.

«Черепна коробка повністю роздроблена. Куля відрикошетила, побила усю черепну коробку і застрягла в мозку. Її не можуть дістати і вона, певно, там так і залишиться. Зробили трепанацію, прибрали всі ці кістки і повністю все повичищали», — розповідала бабуся пораненого хлопчика Олександра Тлявова.

На ранок понеділка хлопчик все ще перебував у комі. Лікарі визначили його стан, як стабільно тяжкий та говорили рідним, що травма несумісна з життям.

Утім, 3 червня, о пів на восьму вечора, в лікарні повідомили, що хлопчик помер.

Справу розслідує Державне бюро розслідувань. Там Громадському розповіли, що стріляли патрульні Переяслав-Хмельницького. Чоловіки були в стані алкогольного сп’яніння, утім наразі невідомо, який був проміле алкоголю в крові поліцейських. Решту осіб, які перебували в компанії під час інциденту встановлює слідство.

Бабуся також повідомила, що винних у трагедії не двоє, а четверо: дорослі та двоє підлітків.

Київська обласна прокуратура після смерті дитини, перекваліфікувала підозру на умисне вбивство. Таким чином поліцейським загрожує позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *