ОСТАННІ НОВИНИ

Справа Фірташа: підозри висунули ще двом керівникам облгазів

Наталя Дуляба

|

Керівникам ще двох облгазів, АТ «Івано-Франківськгаз» та АТ «Сумигаз», оголосили підозру у справі щодо масштабного розкрадання блакитного палива. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Служба безпеки і Бюро економічної безпеки продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому облгазів.

Задокументовано причетність до розкрадання газу із газотранспортної системи України ще двох голів правлінь АТ «Івано-Франківськгаз» і АТ «Сумигаз». Їм оголосили підозру за ч.3 ст. 27 та за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того, керівникам п’ятьох облгазів уже обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, йдеться про:

  • АТ «Львівгаз» – 155 млн грн,
  • АТ «Хмельницькгаз» – 228 млн грн,
  • АТ «Вінницягаз» – 186 млн грн,
  • АТ «Закарпатгаз» – 169 млн грн,
  • АТ «Дніпропетровськгаз» – 160 млн грн.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з БЕБ викрила масштабну схему привласнення державного газу на мільярди гривень.

Нагадаємо, облгази, підпорядковані олігарху Дмитру Фірташу, викрили на масштабному розкраданні газу, яким мали обігрівати домівки українців. Станом на березень правоохоронці заявляли, що до незаконної схеми залучені 16 облгазів.

Завдані крадіжкою газу збитки державі, як попередньо відомо, оцінюють у 18 млрд грн.

У травні самому Фірташу та ще вісьмом пов’язаним особами оголосили підозру за ч.3 ст.27; ч.5 ст.191; ч.3 ст.27 та ч.3 ст.209 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах організованою групою; легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

П’ятеро із фігурантів справи переховуються за кордоном, їх збираються оголосити у міжнародний розшук.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *