ОСТАННІ НОВИНИ

Працівник Києво-Печерської Лаври заперечував існування України

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці оголосили підозру штатному працівнику Києво-Печерської Лаври, який виправдовував російську агресію і заперечував існування України. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про 56-річного штатного водія Києво-Печерської Лаври, який у квітні цьогоріч у коментарі одному з вітчизняних телеканалів назвав тимчасово захоплений Крим «російським», а кордони України «не зареєстрованими».

Крім того, він сказав журналістці, що «Путін не розпочинав війну» проти України, а загибель цивільного населення від російських обстрілів назвав «закономірним».

Слідство встановило, що прихильник рашизму ще на початку повномасштабного вторгнення підтримував російських окупантів і заперечував їхні воєнні злочини.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Розслідування триває.

Нагадаємо, нещодавно підозру отримав прокремлівський тіктокер, який у березні-квітні цьогоріч влаштовував провокації у Києво-Печерській Лаврі.

Також спецслужби затримали антиукраїнського релігійного блогера, який не лише організовував такі провокації у Лаврі, а й замовні акції протесту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *