ОСТАННІ НОВИНИ

Українці не поспішають виїжджати зі зруйнованої Авдіївки

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на постійні ворожі обстріли на масштабні руйнування, мешканці Авдіївки не поспішають покидати рідне місто. Наразі тут залишаються більше 1700 людей. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Російські окупаційно-терористичні війська продовжують системно і методично руйнувати Авдіївку. Місто з 2014 року гідно й стійко витримує рашистську навалу. У своєму прагненні її підкорити рашисти вдаються до тактики випаленої землі. І люди, які тут залишаються, а це понад 1700 осіб, щоденно наражають себе на смертельну небезпеку», – відзначив він.

Зауважимо, що станом на початок квітня в Авдіївці залишалися ще близько 1800 цивільних. Відтак майже за два місяці охочих виїхати у безпечне місце суттєво не побільшало. Павло Кириленко наголошує, що можливості і засоби для евакуації з міста є, однак місцеві не хочуть покидати зону активних бойових дій.

Авдіївку регулярно обстрілюють російська війська, в тому числі скидають й авіабомби. Внаслідок останнього такого удару поранення отримали щонайменше двоє місцевих мешканців.

Через інтенсивні обстріли інфраструктура Авдіївки вже повністю знищена, а житловий фонд станом на кінець березня був зруйнований на 80%. Тоді ж із міста вирішили евакуювати працівників комунальних підприємств, також мали вимкнути мобільний зв’язок.

У березні війська РФ почали наступати на Авдіївку, намагаючись її оточити, втім ці спроби не були успішними. Зараз епіцентром бойових дій знову є Бахмут і Мар’їнка, втім Авдіївку російські окупанти щодня обстрілюють, вдаючись до тактики «випаленої землі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Павло Кириленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *