ОСТАННІ НОВИНИ

Під Бахмутом Росія втратила більше 100 тисяч військових, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив інформацію про те, що у боях за Бахмут Росія втратила понад 100 тисяч осіб. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУР.

«Втрати російські під Бахмутом справді колосальні. Вони абсолютно не відповідають ні поставленим цілям, ні отриманим результатам», – сказав в ефірі національного телемарафону Андрій Юсов.

Говорячи про більше 100 тисяч росіян, які втратила РФ під Бахмутом, в українській розвідці не уточнили, чи йдеться суто про вбитих окупантів, чи вбитих і поранених.

Нагадаємо, у Білому домі оцінюють, що лише з грудня і до кінця квітня, тобто за п’ять місяців, Росія у районі Бахмута та на інших ділянках фронту втратила більше 100 тисяч військових, понад 20 тисяч із них – це загиблі безпосередньо під час боїв. Половина з цих знищених окупантів – «вагнерівці».

Станом на початок травня було відомо, що на Бахмутському напрямку воюють майже 26 тисяч російських окупантів. За даними ЗСУ, втрати ворога щодоби тут становлять у середньому 100 осіб.

На початку весни секретар РНБО Олексій Данілов розповідав, що в боях за Бахмут російські війська втрачають усемеро більше солдатів, ніж Україна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *