ОСТАННІ НОВИНИ

РФ втратила в Україні понад 100 тисяч людей за п’ять місяців, – Білий дім

Наталя Дуляба

|

Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що за останні 5 місяців Росія втратила в районі Бахмута та в інших регіонах України понад 100 тисяч військових, у тому числі понад 20 тисяч загиблих в бою, майже половина з яких – «вагнерівці». Про це пише Українська правда з посиланням на Reuters.

«Росія виснажила свої військові запаси і Збройні сили. Лише з грудня, за нашими оцінками, РФ зазнала понад 100 тисяч втрат, в тому числі понад 20 тисяч загиблих у бою, майже половина з яких – солдати Вагнера», – сказав Кірбі.

За його словами, ці дані підтвердила американська розвідка.

Також Джон Кірбі наголосив, що спроба Росії здійснити наступ на Донбасі через Бахмут провалилася, адже вона не змогла захопити «жодної реальної стратегічно важливої території».

Він додав, що успіхи росіян у Бахмуті були досягнуті «жахливою ціною», а оборона України в цьому регіоні залишається сильною. За словами посадовця, кількість втрат РФ втричі перевищила кількість американських жертв у Гуадалканальській кампанії під час Другої світової війни.

Як повідомляв Львівський портал, за даними українського Генштабу станом на 2 травня, тобто за 14 місяців повномасштабної війни, Росія втратила в Україні понад 191 тисячу військових. Йдеться саме про загиблих, кількість поранених у рази більша.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *