ОСТАННІ НОВИНИ

Російські спецслужби «мінували» будівлю СБУ у Львові

Наталя Дуляба

|

Телефонуючи на Гарячу лінію міста, невідомий більше 50 разів збрехав про замінування будівлі СБУ у Львові. За цією шестигодинною телефонною атакою, яка супроводжувалась ще й погрозами, стояли спецслужби РФ. Про це повідомляє Львівський портал.

Про цей інцидент спершу повідомила пресслужба Львівської міської ради. У ніч на 13 травня на Гарячу лінію міста надійшло понад пів сотні дзвінків щодо нібито замінування у Львові обласного управління СБУ.

«Дзвінки з одного й того ж номера телефону тривали всю ніч – з 01:00 до 06:45 год. Заявник у грубій та неприйнятній формі погрожував працівникам Гарячої лінії», – кажуть у мерії.

Інформацію про замінування та погрози працівникам Гарячої лінії відразу передали в СБУ та поліцію.

Як розповіла Львівському порталу речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська, жодних вибухонебезпечних предметів ні в будівлі, ні на території СБУ у Львові виявлено не було. А як вдалося встановити, всі ці дзвінки надходили не з території України й за ними стояли російські спецслужби.

«Це відбувались деструктивні впливи спецслужб РФ із метою відволікання уваги правоохоронного блоку та інших екстрених служб регіону. Вкотре нагадуємо, що відповідальність за псевдомінування передбачена ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України», – прокоментувала вона.

Нагадаємо, що саме у ніч на суботу, 13 травня, Росія влаштувала масовану атаку «Шахедів». Повітряну тривогу тоді оголошували й на Львівщині, подекуди було чутно вибухи, але голова Львівської ОВА Максим Козицький запевнив, що то були звуки роботи ППО у сусідній області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *