ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни знову атакували Україну «Шахедами», ППО збила 17 дронів

Наталя Дуляба

|

У ніч на суботу, 13 травня, російські окупанти здійснили чергову атаку ударними дронами Shahed-136/131. Українські військові збили 17 із 21 безпілотника. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

Запуск «Шахедів» війська РФ здійснили опівночі з північного та південного напрямків. Загалом ворог використав 21 дрон. Українська ППО знищила 17 із них у різних областях.

Для «полювання» на «Шахедів» залучили зенітне ракетне озброєння, винищувачі та мобільні вогневі групи.

«На жаль, є влучання ворожих безпілотників по об’єктах інфраструктури на Хмельниччині. Місцева влада та служби працюють над ліквідацією наслідків», – додали у Повітряних Силах.

У Хмельницькій ОВА кажуть, що уражений об’єкт критичної інфраструктури знаходиться поза межами населених пунктів. Інформації про постраждалих немає, втім окремі потяги 13 травня будуть курсувати за зміненим маршрутом.

Згодом речник Повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону уточнив, що всі влучання були саме на Хмельниччині – об’єкт критичної інфраструктури атакували чотири безпілотники.

Тим часом «Шахеди», які рухалися на Київ, вдалося збити.

Додамо, що на Львівщині повітряну тривогу оголосили аж о 05:06 год. ранку. Вона тривала дві години і протягом цього часу подекуди на Львівщині було чутно вибухи.

Втім голова Львівської ОВА Максим Козицький пояснив, що безпілотники не долетіли, на Львівщині все спокійно. А звуки вибухів – то відлуння роботи ППО в іншій області.

Також уночі 13 травня окупанти вдарили ракетами по Миколаєву: пошкоджено 5-поверховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві. Троє людей постраждали.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *