ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни скинули авіабомбу на прикордоння Чернігівщини, двоє поранених

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти продовжують атакувати прикордонні території Чернігівської області. Внаслідок чергового удару авіабомби поранення дістали двоє цивільних. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

У четвер ввечері, 11 травня, близько 22:00 год. російська авіація атакувала село Архипівка, що за кілька кілометрів від кордону з РФ.

За даними слідства, окупанти скинули на село керовану авіабомбу, внаслідок чого поранення дістали двоє місцевих жителів.

Також через атаку окупантів пошкоджено три житлові будинки.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Наразі триває розслідування.

Нагадаємо, наприкінці березня у ЗСУ заявили, що на півдні окупанти перейшли до нової тактики – почали активно застосовувати керовані авіабомби. Здебільшого йдеться про ФАБ-500, виготовлені ще в радянські часи. Їх дообладнують крилами, тому летять в ціль по GPS-навігації. Скидають таку бомбу ворожі винищувачі за 40-50 км від цілі і при цьому не заходять у зону дії української ППО.

Крім південних регіонів, керовані авіабомби рашисти стали активно застосовувати й по прикордонних областях України. У Повітряних Силах кажуть, що для атак росіяни використовують до 20 штук на добу.

Для боротьби з такими авіабомбами Україні потрібні далекобійні засоби як протиповітряної оборони, так і сучасні багатоцільові літаки, аби відтіснити подалі російську авіацію від держкордону та лінії бойового зіткнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *